19e jaargang Nr. 3, zondag 14 januari 2018

Koster:  Wim de Ruijter

Collecten:  1) Onderhoud gebouwen 2) Kerkbeheer

Crèche:  Marianne van Mourik, Estee Lindhout, Sarah Klink

Kindernevendienst:  Voor de kinderen van 4-12 jaar. De kinderen zitten tot en met het gebed voor de schriftlezing bij hun ouders. Tijdens het naspel van het kinderlied kunnen de kinderen naar hun nevendienst gaan. Vandaag wordt de nevendienst geleid door: Jongste groep: Joannet Boer, Sarah Klink

Middengroep: Linda de Vlieger, Ninah van der Vliet

Oudste groep: Martin van de Bosch

De Avonddienst  18.30 uur

Voorganger:  ds. D. Westerneng, `s- Gravenpolder

Schriftlezingen:  Hosea 14: 2-10 & Matt. 3: 1-12

Ouderling van dienst:  Jopie van der Schelde-Dool

Organist:  Erik Zwiep

Koster:  Wim de Ruijter

Collecte:  1) Onderhoud gebouwen 2) Avonderedienst

Vanavond gaat ds. Westerneng in de Gasthuiskerk voor. Hij is 54 jaar, was vanaf 1988 predikant in de Gereformeerde Kerken van Sint-Laurens, Idskenhuizen (Fr) en Vorden en is sinds 2007 predikant van de Protestantse Gemeenten te ‘s-Gravenpolder en Baarland. Volgende week zondagavond is er eveneens een vertrouwde gastvoorganger in de persoon van ds. Tanghé. Hij is 64 jaar, was vanaf 1987 predikant te Baardwijk, Oostwold, Katwijk aan den Rijn, Vriezenveen, Stadskanaal en Sliedrecht, en is sinds 2015 predikant in de Protestantse Gemeente Maassluis (Grote Kerk).

De bloemen van deze zondag gaan als een groet en ter bemoediging vanuit de gemeente naar de heer F. Wobben, Hoge Molenstraat 98.

Kerkdiensten 21 januari (Eenheidszondag)

10.00 uur: ds. P. de Graaf (Dienst in nieuwe kerk)

Collecte: ?

18.30 uur: ds. J. F. Tanghé, Maassluis

Collecte: 1) Nederlands Bijbekgenootschap 2) Avonderedienst

Deze week

Maandag 15 januari

19.30 uur Consistorie

19.30 uur Wijkraad van kerkrentmeesters

Dinsdag 16 januari

20.00 uur Wijkraad diaconie

Woensdag 17 januari

20.00 uur Moderamen

Donderdag 18 januari

20.00 uur Kring Bos Schelphoekstraat 14

Nieuwe leiding oudste groep KND

Sinds kort is Linda Pannekoek de leiding van de oudste groep van de kindernevendienst komen versterken. Daar zijn we erg blij mee! Ze neemt het stokje over van Jeroen. Hij blijft wel betrokken als voorzitter, samen met Martin v.d. Bosch.

Zeeuwse Vakantieweek in het F.D. Roosevelthuis in Doorn

Al vele jaren wordt in het F.D. Roosevelthuis in Doorn de Zeeuwse Vakantieweek georganiseerd. Deze vakantieweek is speciaal bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking voor wie een vakantie alleen mogelijk is in een aangepaste accommodatie en met assistentie van vrijwilligers. Ook vanuit onze gemeente zijn er ieder jaar weer enkele deelnemers die genieten van een heerlijke week vakantie in de Doornse bossen. Op de website van onze gemeente kunt u onder het kopje “fotoboeken”, de foto’s van voorgaande jaren bekijken en een indruk krijgen hoe goed en gezellig het is. In 2016 is het nieuwe en van alle moderne faciliteiten voorziene paviljoen geopend.

De Zeeuwse vakantieweek 2018 vindt plaats van 26 mei tot en met 2 juni 2018. Wilt u zich aanmelden voor deze vakantieweek of wilt u eerst meer informatie, dan kunt u contact opnemen met mevr. Elly Hillebrand, tel.: 06-30705752. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 februari 2018. Het vervoer naar het Roosevelthuis wordt met bussen geregeld. Van de deelnemers wordt een eigen bijdrage gevraagd van €550. In individuele situaties is het mogelijk om vanuit de diaconie financiële steun te krijgen.

Bedankt

Hierbij willen wij u hartelijk bedanken voor de mooie bloemen, vele kaartjes en felicitaties die wij hebben ontvangen bij onze 60-jarige huwelijksdag.

Bep en Theo Roskam-van Dam

Jeugdzolder vanmiddag

Whatsapp, wie gebruikt het niet? Daarom gaan we daar vanmiddag gebruik van maken! Kom jij ook om 15.00 uur naar de jeugdzolder om het whatsapp spel te spelen? Vergeet niet je mobiel opgeladen mee te nemen!

Tot vanmiddag, Walter en Joannet.